Check hier jouw domeinnaam:

Hoe kan ik een .be domeinnaam registreren?

Het eerste wat je doet is controleren of je gewenste .de domeinnaam nog beschikbaar is. Dit kan makkelijk via onze domeincheck. Daarbij wordt direct duidelijk of een domeinnaam al geregistreerd is of dat deze nog vrij is voor registratie.

Als je domeinnaam nog vrij is kun je direct verder met het kiezen van een hostingpakket mocht je ook een website willen koppelen aan je domeinnaam. Als je .de domeinnaam niet meer beschikbaar is moet deze aangepast worden, omdat een .de domeinnaam slechts 1 keer geregistreerd kan worden. Je kunt bijvoorbeeld cijfers of een koppelteken (-) toevoegen aan jouw .de domeinnaam. Daarna kies je de gewenste hosting en reken je af. Vanaf dan regelt Computim de rest.

Hoe lang duurt de registratie?

Een .de domein wordt direct geregistreerd door Computim, waardoor je meteen aan de slag kunt met je website. Een .de registreren doe je voor een jaar. Een maand voor de verlenging van je .de domeinnaam en hosting krijg je een e-mail van ons met de factuur voor het nieuwe jaar. Zo heb je nog even de tijd om te besluiten of je je website wilt verlengen of opzeggen.

De vele extra’s bij Computim

Bij elke domeinregistratie krijg je van Computim vele gratis extra’s waar je bij veel andere providers een extra bedrag moet betalen. Ondanks de lage prijs geniet je dus ook van vele interessante extra’s. Je kan gratis jouw domeinnaam doorsturen naar een andere URL naar keuze. Daarnaast is het mogelijk om mailberichten te ontvangen via je domeinnaam. Daarvoor stel je een alternatief e-mailadres in waar alle e-mail op binnen zal komen.

Een belangrijk onderdeel van een .de registratie is het gebruik van een Trustee service. Een administratief contact is namelijk vereist bij een registratie en daar betaal bij de meeste providers dan ook extra voor. Bij Computim is dit inbegrepen in de prijs wat Computim de meest voordelige .de registrar maakt!

Een e-mailadres passend bij je domein?

Na de domeinregistratie ontvang je gratis doorsturing van je e-mail. Alles dat aan @jedomeinnaam.de wordt verstuurd kan je ontvangen op een alternatief e-mailadres, maar je kan geen e-mail verzenden vanaf dat e-mailadres.

Wanneer je losse e-mailadressen nodig hebt en wil verzenden zijn er verschillende hostingpakketten beschikbaar met verschillende aantallen e-mailadressen. Je kan dan een Duitse domeinnaam registreren met webhosting zodat je makkelijk jouw website kan publiceren en e-mail kan ontvangen en versturen.

Wat kost een .de domeinnaam?

De tarieven van een .de domein zijn te vinden op de domeinnaampagina. De kosten van de webhosting gekoppeld aan jouw .de domeinnaam zijn afhankelijk van het hostingpakket dat je kiest. Computim werkt niet met aansluit- of overstapkosten.

Het tarief voor het registreren van je domeinnaam bevat altijd gratis doorverwijzing van je domeinnaam en e-mail. Er zijn dus geen verborgen extra kosten van toepassing en je kan zelfs zonder hosting al gebruik gaan maken van je domeinnaam.

Als domeinnaam reseller van .de domeinnamen kan je gebruikmaken van onze staffelkorting. De staffelkorting tarieven voor de belangrijkste domeinextensies vind je terug op het reseller gedeelte van de website. Meld je aan als reseller van Computim en bekijk de staffeltarieven van alle domeinextensies.

Voor de Trustee Service worden geen kosten in rekening gebracht. Er worden ook geen extra kosten gerekend voor iDeal-transacties op de website.

Hoe verhuis ik .de domeinnamen naar Computim?

Wanneer je jouw domeinnaam wilt verhuizen heb je een verhuiscode (autorisatiecode) nodig. Wanneer de goede verhuiscode is ingevuld wordt de verhuizing van jouw .de domeinnaam direct in gang gezet. Wanneer een .de domeinnaam wordt verhuisd, wordt de .de domeinnaam automatisch verlengd voor een jaar. Om een .de domeinnaam te verhuizen dient de oude provider eerst handmatig een verhuiscode aan je te versturen.

Daarnaast is het bij verhuizingen van .de domeinnamen vaak vereist dat de nieuwe provider een Admin contact aanlevert. Zonder deze toevoeging kan de oude provider vaak geen verhuiscode aanvragen en kan de domeinnaam niet verhuisd worden.

 

Hoelang duurt het voordat mijn domeinnaam is verhuisd?

Een Duitse domeinnaam wordt direct verhuisd, nadat DENIC (Deutsches Network Information Center) een nameservercheck heeft uitgevoerd bij Computim. Wanneer deze is goedgekeurd treedt de verhuizing direct in werking. Uiteraard zorgen we ervoor dat jouw .de domeinnaam direct beschikbaar komt in je Computim Hosting beheer account.

Waarom is een Duitse domeinnaam een goede keuze voor mijn bedrijf?

.de is momenteel veruit de meest gebruikte domeinextensie in Duitsland en daarmee ook direct de belangrijkste domeinextensie. Heb je veel klanten in Duitsland en wil je jezelf profileren als een Duitse partij dan is een DE domeinnaam onmisbaar voor je business. Daarnaast groeit het aantal domeinnamen gestaag zoals je in onderstaande grafiek kan zien. De .de domeinextensie behoort namelijk tot de 3-na grootste domeinextensie van de wereld.

ontwikkeling-.de-domeinnamen

Hoe kan ik met een Duitse domeinnaam een webshop beginnen?

Wil je snel een webshop openen in Duitsland dan is een .de uiteraard de beste keuze met een .com als alternatief. Duitsers zien hun eigen domeinextensie namelijk als meest betrouwbare extensie waardoor het clickratio hoger wordt naar je webwinkel. Wil je meer weten over de mogelijkheden en benodigdheden wanneer je een webshop gaat starten in Duitsland? Lees dan dit artikel.

Wat is DENIC?

Technisch beheer

Wie beheert jouw .de domeinnaam?

Jouw domeinnamen worden altijd beheerd door Computim zelf, zodat we je optimale kwaliteit kunnen bieden. Wil jij dus een Duitse domeinnaam registreren dan weet je zeker dat die in goede handen is bij Computim en er in geval van problemen direct met DENIC geschakeld kan worden.

200px-DENIC_logo.svg_

DENIC is een afkorting van Deutsches Network Information Center. Om een .de domeinnaam te kunnen registeren, moet een ISP (Internet Service Provider) aangesloten zijn bij DENIC. Computim is één van de vier providers in Nederland die directe registrar is bij DENIC.

Wat zijn de regels bij het kiezen van een .de domeinnaam?

Hoe lang moet mijn domeinnaam zijn? 

Een domeinnaam moet minimaal 1 karakter hebben, en maximaal 63 karakters. Er mogen letters en cijfers gebruikt worden in jouw domeinnaam. Een koppelteken (-) mag ook gebruikt worden, maar niet aan het begin, of direct voor de punt van een .de.

Daarnaast hebben .de domeinnamen bijzondere mogelijkheden als het aankomt op het gebruik van bijzondere tekst. Bijvoorbeeld de ß kan inmiddels bij een .de domein gebruikt worden naast veel andere tekens die afwijken van het standaard alfabet. Deze Internationale domeinnamen (IDN) kunnen allemaal bij Computim geregistreerd worden. Wil je weten welke IDN tekens je kan gebruiken voor je .de domeinnaam? Kijk dan hier voor de volledige lijst van vreemde tekens.

Als laatste regel moeten de nameservers die gekoppeld zijn aan de domeinnaam direct actief zijn via een nameservercheck die DENIC uitvoert. Als dit niet zo is zal de domeinnaam niet te registreren zijn of offline gaan en verwijderd worden.

Wat is een nameservercheck?

Wanneer je een .de domeinnaamextensie registreert of verhuist, wordt er eerst een nameservercheck gedaan. Dit houdt in dat de registry controleert of alle nameservers goed zijn ingesteld. Als dit het geval is, wordt de registratie of verhuizing van jouw .de domeinaam direct doorgevoerd en wordt jouw .de domeinregistratie direct geregeld door ons.

Een nameservercheck betekent dat DENIC direct bij registratie al kijkt of de domeinnaam al op de servers van Computim staan ingesteld. Is dat niet zo dan wordt de domeinnaam niet direct geregistreerd. Wil je zelf je huidige nameservers of die van Computim checken, dan kan dat via de nameservercheck van DENIC.

Hoe pas ik de domeinhouder aan?

Wanneer je de gegevens van een domeinnaam wilt wijzigen, kan dit via je Computim account. Je kunt de domeinhouder gegevens aanpassen via de volgende stappen:

  1. Login op je Computim Hosting Beheer
  2. Navigeer naar “Diensten”
  3. Ga naar de domeinnaam waarvan je de domeinhouder gegevens wil wijzigen
  4. Klik op de meest rechtse button in het overzicht met daarin de huidige domeinhouder
  5. Kies de juiste domeinhouder uit het uitklapmenu op de volgende pagina of maak een nieuw profiel aan
  6. Klik op “opslaan” om de wijziging door te voeren

Wat is het verschil tussen een registrar en een reseller?

Een registrar registreert en beheert .de domeinnamen direct bij DENIC. Deze aanbieders zijn door DENIC erkend als betrouwbaar bedrijf en een vestigingsadres in Duitsland. Cmputimis een reseller koopt .de domeinnamen in bij een DENIC-registrar en verkoopt deze weer. De reseller gebruikt de registrar dus als tussenpersoon. Andere providers kunnen dus via Computim .de domeinnamen aanbieden aan hun klanten.

Is een .de domeinnaam mijn eigendom?

Om een .de domeinnaam te kunnen registreren, moet het admin contact van een domeinnaam in Duitsland gevestigd zijn. Wanneer je in Nederland woont mag je dus wel een .de domeinnaam registeren mits de administratieve persoon verbonden aan je domeinnaam in Duitsland woont. Veel andere providers bieden hier een Trustee Service voor aan voor extra geld.

JE BETAALT GEEN TRUSTEE KOSTEN BIJ COMPUTIM

Computim treedt op als contactpersoon voor lokale Duitse autoriteiten aangezien Computim een eigen administratief contact heeft die gevestigd is in Duitsland. Het is overigens wel belangrijk dat de administratieve contactpersoon jou als domeinhouder goed kan vertegenwoordigen. Dit is namelijk het aanspreekpunt mocht er een juridisch probleem zijn met je domeinnaam. Hieronder zie je wat DENIC daar over zegt. Bij Computim kan je er vanuit gaan dat dit goed geregeld is omdat onze contactpersoon daarvoor echt in Duitsland gevestigd is. Wil je meer weten over de ‘Trustee service’ lees dan hieronder wat DENIC daar over zegt.

 

Jouw domein per ongeluk opgezegd?

Heb je jouw .de domeinnaam opgezegd, maar dat was eigenlijk niet de bedoeling? Wanneer je .de domeinnaam wordt opgezegd komt deze in de RGP (Redemption Grace Period) terecht. Vanaf dat moment heb je nog 30 dagen om je domeinnaam te herstellen. Doe je dit niet, dan wordt je domeinnaam echt verwijderd.

Is jouw ideale domeinnaam al bezet?

Wil je een .de registreren, maar is deze al bezet? Dat is uiteraard erg jammer, maar misschien is er wel een interessante domeinnaam opgezegd. In dat geval zal deze wellicht beschikbaar komen ter registratie via een domeinnamen veiling zodat je alsnog jouw ideale .de kan registreren.

Blog

Ons blog bevat informatie over actuele ontwikkelingen

© 2018 Computim. All rights reserved.

Click Me