Wil je weten hoe je webhosting, Office365, Zakelijk VoIP Bellen werkt?

Wij hebben hier voor u de meest voorkomende vragen verzameld.

Administratie

Inloggegevens opvragen

Je inloggegevens voor het online klantenportal Hosting beheer heb je per e-mail gekregen bij je eerste bestelling. Hosting beheer is je persoonlijke portal waar je altijd je domeinregistraties en hostingpakketten kunt beheren. Tevens kun je in Hosting beheer je contactgegevens wijzigen en je SFTP- en e-mailgegevens inzien.

Wanneer je je inloggegevens voor Hosting beheer kwijt bent, kun je deze opvragen door op de link ‘Wachtwoord vergeten’’ in het inlogscherm te klikken. Je dient hier je gebruikersnaam (in de meeste gevallen is dit je klantnummer) en het mailadres dat bij ons als contact email adres bekend is in te vullen. Je krijgt vervolgens per mail een link toegestuurd waarmee je je wachtwoord opnieuw in kunt stellen. LET OP: deze link is beperkt geldig.

Mocht deze optie niet werken omdat je niet over de juiste gebruikersnaam of email adres beschikt, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Automatische verlenging

Registratiedatum bekijken

 1. Log in bij Hosting beheer
 2. Klik op je diensten
 3. Klik op je (betreffende) domeinnaam

Je hoeft je diensten niet zelf te verlengen. Voor al onze diensten geldt een contract van één jaar. Voor zakelijk overeenkomsten geldt dat deze na het eerste jaar voor eenzelfde termijn verlengd worden. In het online klantenportaal hosting beheer kun je de registratiedata van je diensten vinden:

 • Je klikt hiervoor in het hoofdmenu op de diensten.
 • Klik daarna links op de gewenste ‘domeinnaam’.
 • Je vindt hier een overzicht van je registratiegegevens zoals de registratie- en prolongatiedatum.

Wanneer je je diensten niet wilt verlengen, dan kun je de automatische verlenging uitzetten. Houd er wel rekening mee dat al je diensten die gekoppeld zijn aan een domeinnaam vervallen op het moment dat het domein vervalt.

Je krijgt 1 maand voordat je domein wordt verlengd een mailtje van ons met een melding over de verlenging. Je kunt dan nog tijdig opzeggen, indien je dit wenst.

Wat wordt er gedaan met mijn gegevens?

Alle gegevens die je deelt met Computim worden alleen intern gebruikt (voor het afhandelen van je diensten en bestellingen). Wij delen dus absoluut geen klantgegevens met derden. Wel zijn er 2 uitzonderingen waarbij dit wel het geval is:

 1. Indien er een politie- en/of autoriteiten onderzoek loopt tegen de klant in kwestie.
 2. Indien de klant in kwestie niet heeft betaald voor de afgenomen diensten en niet reageert op e-mails/brieven/telefoontjes. In dit geval worden de gegevens doorgezet naar een incassobureau.

Waarom is automatische incasso niet direct mogelijk?

Automatische incasso is bij een eerste bestelling niet direct mogelijk omdat automatische incasso’s in sommige gevallen fraudegevoelig kunnen zijn. Daarom hebben we er voor gekozen om de eerste maand alleen te kunnen betalen met iDEAL of overschrijving.

Na je eerste betaling kun je in jouw Hosting beheer omgeving uw betaalmethode aanpassen naar automatische incasso. Bijna alle VPS en hosting aanbieders werken op deze manier.

Automatische incasso mislukt

Wanneer je betaalt via automatische incasso wordt het openstaande bedrag automatisch van je rekening afgeschreven. Dit gebeurt ongeveer 7 dagen nadat je de factuur hebt ontvangen. Mocht het onverhoopt niet lukken om het bedrag automatisch van je rekening af te schrijven, dan kan dit twee oorzaken hebben:

Onjuist rekeningnummer:

Wij verzoeken je om het juiste rekeningnummer aan ons door te geven. Dit kun je doen door contact op te nemen met onze helpdesk.

Je kunt je rekeningnummer ook zelf wijzigen via het online klantenportal Hosting beheer:

 1. Je klikt in het hoofdmenu op ‘Adres aanpassen’.
 2. Je krijgt nu een overzicht van je contactgegevens te zien.
 3. Onderaan de pagina vind je het kopje ‘Betaalmethode’.
 4. Deze staat voor jou op incasso. Hieronder vind je het bij ons bekende rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder.
 5. Het rekeningnummer en de tenaamstelling kun je vervolgens hier aanpassen. Wanneer je op ‘Aanpassen’ klikt, ontvang je van ons een e-mail met daarin een bevestigingslink.
 6. Om de aanpassing daadwerkelijk door te voeren klik je op de link. Wanneer je dit niet doet zal de opdracht na 7 dagen verlopen.

Saldo niet toereikend:

Het is ook mogelijk dat je saldo niet toereikend is het op het moment dat wij het openstaande bedrag willen innen. Wij verzoeken je om in dat geval het openstaande bedrag over te maken op het rekeningnummer van Computim.

Wanneer een automatische incasso mislukt, ontvang je van ons een e-mail. In deze e-mail wordt het openstaande bedrag vermeld, alsmede de te nemen stappen. Je kunt het openstaande bedrag overmaken op het rekeningnummer NL52 INGB 0006 8745 41 ten name van Computim, onder vermelding van het factuur- en debiteurnummer. Ook kun je gebruik maken van de iDeal.

Persoonlijke gegevens bij domeinregistratie

Er wordt door ons uiterst zorgvuldig met je persoonlijke gegevens omgegaan. Je persoonlijke gegevens zullen nooit ter beschikking worden gesteld aan derden.

 Registratiegegevens

Wanneer je een domeinnaam aanvraagt dan word je gevraagd enkele persoonlijke gegevens in te vullen. Deze gegevens worden vervolgens gedeeltelijk of geheel getoond in de zogenaamde Whois-gegevens van de domeinregistratie. Whois-gegevens zijn openbaar. Dat wil zeggen dat wanneer iemand op zoek gaat naar de gegevens van je domein, deze gegevens deels of geheel opvraagbaar zijn via de database van de registrerende instantie (ook wel registry genoemd). De volgende gegevens kunnen via de Whois opvraagbaar zijn:

 • Domeinnaam
 • Status (bijv. actief of in quarantaine)
 • Naam houder (m.u.v. .be en .eu als een domeinnaam op naam van een particulier is geregistreerd)
 • E-mailadres administratieve contactpersoon
 • Registrar (provider waarbij het domein door de houder is geregistreerd. Computim is een voorbeeld van een provider/ reseller.)
 • E-mailadres technische contactpersoon
 • Domeinnaam servers (DNS)
 • Datum registratie

Het verschilt per registry welke gegevens er opvraagbaar zijn via een Whois-lookup. Diverse registries bieden de mogelijkheid om bepaalde gegevens tegen betaling niet langer zichtbaar te maken. Mocht je hier interesse in hebben, neem dan contact op met onze service desk.

Domeinnamen

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam heb je nodig wanneer je een eigen website wilt gaan maken. Een domeinnaam bestaat uit een naam en een extensie (bijvoorbeeld .NL). Wanneer je een domeinnaam hebt geregistreerd dan bezit je een uniek adres op het internet, dat eventueel toegang geeft tot een website.

Domeinextensie

Een domeinextensie is het gedeelte dat achter de punt staat. Je kunt bij Computim kiezen uit meer dan 500 domeinextensies. Er zijn drie soorten domeinextensies:

 • Generieke extensies : bijvoorbeeld .COM, .ORG of .NET, maar ook nieuwe extensies zoals .FASHION, .MARKET of .TRADE
 • Land extensies: bijvoorbeeld .NL, .DE of .EU
 

Welke extensie je wilt vastleggen voor je domeinnaam bepaal je zelf. Wil je meerdere domeinextensies vastleggen voor je domeinnaam? Dat kan ook. Dit kun je eenvoudig aangeven in het besteltraject.

Domeinnaam registreren

Je kunt je eigen domeinnaam simpel en snel vastleggen bij Computim vanaf € 2,00 per jaar. Je dient eerst te controleren of je gewenste domeinnaam nog vrij is. Dit kun je doen door je domeinnaam in te voeren in de domeinchecker. Je krijgt dan een overzicht te zien van de beschikbare domein extensies. Wanneer je domeinnaam nog vrij is zie je achter de domein extensie ‘Toevoegen’ staan. Bepaal vervolgens of je een hostingpakket of extra dienst aan je domeinnaam wilt toevoegen. Klik na het invullen van je gegevens en het kiezen van een betaalwijze op ‘Bestelling plaatsen’. Je ontvangt een e-mail van ons met een bevestiging van de bestelling. Door de betaling te voltooien wordt je bestelling geactiveerd.

Als je al klant bent bij Computim, dan kun je je domein heel eenvoudig registreren via Hosting beheer.

Welke domeinextensie heb ik nodig?

Een domeinextensie of toplevel-domein (TLD) is onderdeel van een domeinnaam. Het is het achterste gedeelte van de domeinnaam, namelijk dat wat achter de punt staat. Er zijn twee soorten domeinextensies:

 • Generieke domeinextensies: bijvoorbeeld .COM, .NET, .MARKETING of .BIZ
 • Land domeinextensies: bijvoorbeeld .NL, .BE of .EU

Je bepaalt zelf welke domeinextensie je registreert. Richt je bedrijf zich alleen op Nederland? Dan raden wij je aan om de domeinextensie .NL te registreren. Richt je bedrijf zich op Europa? Dan kun je het beste de domeinextensie .EU registreren. Met de nieuwe generieke domeinextensies heb je tegenwoordig nog meer keuze, en kun je ervoor kiezen om een domein vast te leggen dat zich op een specifieke doelgroep richt, bijvoorbeeld .ACCOUNTANT of .COOKING.

Je kunt bij Computim kiezen uit meer dan 500 domeinextensies. Wij raden je aan om je domeinnaam met meerdere domeinextensies vast te leggen. Dit voorkomt dat een variant van de door jou gekozen domeinnaam later al is vastgelegd door een concurrent. Wanneer je je richt op meerdere landen kun je voor ieder land een domeinextensie vastleggen. Houd er rekening mee dat sommige domeinextensies van landen, bijvoorbeeld .DE of .IE, een adres in het land waar je een domeinextensie van registreert vereisen.

Domeinnaam registreren zonder hosting

Je kunt bij Computim een domeinnaam registreren zonder dat je daar een hostingpakket bij afneemt. Een hostingpakket heb je nodig wanneer je een website wilt gaan maken op je domeinnaam of wanneer je mailadressen wilt gebruiken eindigend op de domeinnaam. Het is dus ook mogelijk om een domeinnaam te registreren zonder dat je hier een website op wilt gaan maken. Het vastleggen van een domeinnaam heeft enkele voordelen:

 • Domeinnaam reserveren: Je kunt een domein registreren zonder dat je deze gebruikt, om er zeker van te zijn dat de domeinnaam niet door iemand anders wordt geregistreerd. Wanneer je in de toekomst de domeinnaam wilt gaan gebruiken dan ben je er zeker van dat dit ook mogelijk is.
 • Domein doorsturen: Het is mogelijk om een domeinnaam door te sturen naar een bestaande website. Op deze manier is je website op meer manieren bereikbaar.
Domeinnaam registreren

Het registreren van een domeinnaam kun je eenvoudig en snel doen bij Computim vanaf EUR 2,00 per jaar.

 1. Gebruik de domeinchecker om te controleren of je gewenste domeinnaam nog beschikbaar is.
 2. Je krijgt een overzicht te zien van de populaire domeinextensies. Voeg de extensies die je wilt registreren toe door op ‘Toevoegen’ te klikken.
 3. Je rondt de bestelling af door je contactgegevens in te vullen.
 4. Na de bestelling ontvang je van ons een e-mail met daarin een bevestiging van de bestelling.

Hoe lang duurt het voordat mijn domeinnaam is vastgelegd?

Bij een .NL domeinnaam duurt het maximaal 1 uur voordat je domeinnaam actief is. Bij andere domeinextensies kan het tot 24 uur duren, of langer als er eerst formulieren ingevuld dienen te worden voor de aanvraag (dit geldt alleen voor sommige exotische domeinextensies).

Wanneer je domeinnaam na een dag nog niet is vastgelegd is kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Domeinnaam registreren

Het registreren van een domeinnaam kun je eenvoudig en snel doen bij Computim.

In de domeinchecker vul je je gewenste domeinnaam in.

 1. In de domeinchecker vul je je gewenste domeinnaam in.
 2. Je krijgt nu een overzicht te zien van de populaire domeinextensies. Klik op ‘Toevoegen’ om een domeinnaam toe te voegen.
 3. Voeg eventueel een extra dienst zoals een hostingpakket toe.
 4. Rond de bestelling af door je contactgegevens in te vullen.
 5. Je ontvangt hierna van ons een e-mail met daarin een bevestiging van de bestelling.

Verificatie e-mailadres internationale domeinen (gTLD)

Vanaf 1 september 2014 is het voor veel domeinen verplicht dat het e-mailadres van de domeineigenaar wordt gecontroleerd op juistheid. Hiervoor wordt vlak na de registratie van het domein een e-mail verzonden naar de houder. Hierin zit een link om je e-mailadres te verifiëren.

Voor welke domeinen geldt dit?

Dit geldt voor alle domeinen die rechtstreeks beheerd worden door de ICANN. Dit is de internationale organisatie voor beheer van veel internetgerelateerde zaken, zoals deze domeinen. Het gaat om alle generieke Top Level Domeinen (gTLD’s). Heel simpel gezegd zijn het alle domeinen die niet voor een bepaald land zijn. Dus bijvoorbeeld .COM, .NET, .ORG, .BIZ, .INFO en alle nieuwe domeinen zoals .CARE, .HOST en .DOMAINS.

Van wie krijg ik de verificatiemail?

De verificatiemail wordt verzonden door onze domeinbeheerder OpenProvider (registrar.eu).

Ik heb mijn domein al eerder geregistreerd, waarom moet ik alsnog verifiëren?

Uiteindelijk wordt van alle e-mailadressen gecontroleerd of deze nog juist zijn. De ICANN heeft hierover enkele regels opgesteld wanneer dit moet plaatsvinden.

Wat is het gevolg als ik niets doe met de verificatiemail?

Als je de verificatie van je e-mailadres niet uitvoert, leidt dit op den duur tot een blokkade van je domeinregistratie. Als er een site en mailadressen zijn gekoppeld aan dit domein, dan zijn die vanaf dat moment niet bereikbaar. Door de verificatie alsnog uit te voeren wordt het domein direct gedeblokkeerd.

Mocht je de verificatiemail niet meer hebben, dan kun je contact opnemen met onze servicedesk om deze opnieuw toe te laten sturen.

Wat is quarantaine?

Quarantaine is de periode waarin een domeinnaam niet vast te leggen is door derden, maar ook niet meer door de domeinnaamhouder gebruikt kan worden. Wanneer een domeinnaam wordt opgeheven, dan komt deze hierna in een quarantaineperiode terecht. Tijdens de quarantaineperiode kan alleen de eigenaar van het domein de domeinnaam hieruit halen en heractiveren. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Je kunt bij onze service desk informeren naar deze kosten.

Duur quarantaineperiode

Na de quarantaineperiode komt de domeinnaam vrij voor registratie. Iedereen kan de domeinnaam dus weer vastleggen. De duur van de quarantaine verschilt per domeinextensie. Een .NL domeinnaam wordt bijv. 40 dagen in quarantaine gehouden. De quarantaineperiode ligt meestal tussen de 30 en 40 dagen.

Waar kan ik DNS records beheren?

Sinds begin 2017 is het mogelijk om zelf je DNS voor je domein(en) te beheren in het klantenpanel. Toegang tot je DNS records gaat op aanvraag.

Voor wie DNS beheer liever door ons laat verzorgen verandert er niets: dat valt onder de reguliere support. Echter, je mag het zelf beheren.

We stellen wel voorwaarden aan eigen beheer om te voorkomen dat we worden belast met ‘herstelwerk’ doordat de gebruiker onvoldoende kennis in huis heeft om de DNS zelf te beheren.


dins-records-wijzigen-computim-klantpaneel

 1. Om toegang te krijgen tot je DNS beheer: maak een ticket aan in het klantenpanel met het verzoek DNS toegang te geven
 2. Mocht je DNS van een domein gaan wijzigen: maak eerst een screenshot van de situatie zoals het is voordat de wijzigingen zijn gedaan. Mocht er wat mis gaan dan kun je dat zelf herstellen
 3. Diensten (website(s) / e-mail) kunnen uitvallen door het onjuist wijzigen van je DNS records. Het is verstandig alleen aanpassingen te doen als je vertrouwd bent met de werking van DNS of de aanpassingen laat uitvoeren door iemand die weet wat hij of zij doet
 4. In het geval de DNS records onjuist zijn aangepast, er geen screenshot is van de situatie voor wijzigen, en ons wordt gevraagd de situatie ‘te repareren’ zijn we genoodzaakt die kosten op basis van nacalculatie in rekening te brengen. Hiervoor geldt een uurtarief van € 60,00.
 5. Hulp bij invoer van DNS records, in de zin van ‘hoe doe ik…’ of ‘hoe werkt…’ is kosteloos.

Hoe stel ik een forward / redirect in met meta tag?

Een domein doorverwijzen naar een andere URL kan eenvoudig worden ingesteld in je Plesk controlpanel.

Er is ook een andere methode: je kunt in het bestand index.html in de root van je domein een meta tag

<meta http-equiv=”refresh” content=”0;URL=’https://www.computim.eu/’” />

In dit voorbeeld redirect je je domeinnaam naar de website van Computim, zonder vertraging: de nul staat voor het aantal secondes dat wordt gewacht. Dus wil je je domein pas na 5 secondes doorsturen, dan vervang je de nul door een 5.

Verhuizen

Bestaand domein verhuizen

Je hebt een bestaand domein bij een andere provider maar wilt dit graag verhuizen naar Computim? Wij heten je van harte welkom als klant bij Computim en helpen je graag met het verhuizen van je domein en eventueel je website. Je kunt je domein in een paar eenvoudige stappen verhuizen naar Comutim.

Domeinnaam verhuizen

 1. Geef je domeinnaam op in de domeinchecker en klik op ‘Check’.
 2. Je krijgt nu een overzicht te zien van de resultaten. Bij je domeinnaam zie je de melding bezet en daarachter de button ‘Verhuizen’.
 3. Klik op de button en voeg eventueel nog extra diensten toe.
 4. Rond je bestelling af door je contact gegevens in te vullen en je betaalwijze.
 5. Je ontvangt van ons een e-mail ter bevestiging van de bestelling.

Voor het verhuizen van een domeinnaam is een verhuiscode nodig. De verhuiscode kun je opvragen bij je huidige provider. Zodra je de verhuiscode hebt dien je deze naar ons toe te sturen. Op deze manier kunnen wij de verhuizing voor je in gang zetten.

Website en e-mail verhuizen

Wanneer je niet alleen je domeinnaam maar ook de bijbehorende website en mailadressen wilt verhuizen naar Computim is het van belang dit aan te geven. Het verhuizen van een website en mailadressen gebeurt niet automatisch. Om een website en mailaccounts te verhuizen dien je naast je domeinnaam ook een hostingpakket te registreren. Daarnaast dien je een back-up van je huidige website te maken. Zodra je verhuizing is afgerond, kun je je website via SFTP uploaden naar je hosting pakket. Om te voorkomen dat je website offline is dien je dit zo snel mogelijk na de verhuizing te doen.

Hoe kan ik een .NL domein verhuizen?

Voor het verhuizen van een .nl-domein hebben wij een autorisatiecode nodig. Deze vul je tijdens jouw bestelling van de .nl-domeinverhuizing in via de bestelwizard op de website van Computim.

Deze autorisatiecode vraag je op bij jouw huidige provider en geef je deze aan ons door via het bestelformulier om u verhuizing automatisch ingang te zetten.

EPP Code doorgeven

1) Tijdens bestellen
Als je een domeinverhuizing op onze website aanvraagt (via de domeincheck) krijg je in de laatste stap de mogelijkheid de EPP code in te vullen.

2) Achteraf in Hosting Beheer van Computim
Zodra je de EPP code hebt ontvangen kun je deze doorgeven in Hosting beheer via de pagina “helpdesk”.

Hoe lang duurt de verhuizing?

Wij vragen de verhuizing van je domein aan zodra je factuur is voldaan en de “autorisatiecode” aan ons bekend gemaakt is. De verhuizing zal binnen 2 uur volledig afgerond zijn.

Voor verdere vragen met betrekking tot het verhuizen van een .NL domein kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Hoe kan ik een .BE domein verhuizen?

Hoe kan ik een .BE domein verhuizen?

Wil je graag jouw .BE domein verhuizen? Dat kan! De verhuizing van je .BE domein naar SoHosted kan al snel geregeld zijn. Lees hier waar je op moet letten tijdens de verhuizing

.BE domein verhuizen

Nadat jij je .BE verhuizing hebt besteld via de bestelwizard en de transfercode heb ingvuld zal de verhuizing automatisch verder gaan.

Voor het verhuizen van een .be domein hebben wij een transfercode nodig. Als jouw factuur voldaan is vragen we de verhuizing aan. Je ontvangt dan per e-mail deze “transfercode” van DNS.be. Wij vragen jou deze direct door te geven via Hosting beheer dan kopje `helpdesk’. Zonder deze code kunnen we de domein verhuizing niet voortzetten.

Helaas registreren sommige providers domeinen op hun eigen naam. Op deze manier zijn zij dus degene die de e-mail ontvangen. Daarom is contact met de oude provider erg belangrijk! Om te bekijken op welke gegevens je domein is geregistreerd verwijzen wij jou door naar de WHOIS van DNS.be: DNS.be.

Meer weten over verhuizen naar Computim?

Wil je graag meer informatie over het verhuizen van jouw .BE domein? Neem in dit geval gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!

Hoe kan ik een .EU domein verhuizen?

Voor het verhuizen van een .EU domein hebben wij een autorisatiecode nodig. Nadat jij je domeinverhuizing hebt besteld voor je .EU domein, doe je er goed aan je huidige provider op de hoogte te brengen van de verhuizing.

Daarnaast vraag je de autorisatiecode op bij je huidige provider en geeft deze aan ons door.

EPP Code doorgeven

Bij bestellen
Als je een domeinverhuizing op onze website aanvraagt (via de domeincheck) krijg je in de laatste stap de mogelijkheid de EPP code in te vullen.

Hoe lang duurt de verhuizing van mijn .EU domein?

Wij vragen de verhuizing van je domein aan zodra je factuur is voldaan en de “autorisatiecode” aan ons bekend gemaakt is. De verhuizing zal binnen een dag volledig afgerond zijn.

Zakelijk VoIP Bellen

Wat is een Computim SIP Trunk

Met een SIP Trunk van Computim heeft u een ‘los’ VoIP abonnement, waarbij u volledig gebruikt maakt van uw bestaande centrale en lijnen. Zo wordt het mogelijk om op een gemakkelijke wijze direct te profiteren van een forse kostenbesparing op uw telefoonverkeer. U kunt dus uw dure ISDN lijnen opzeggen, wat al heel veel voordeel oplevert. Diverse hardware merken zijn al gecertificeerd voor een Computim SIP Trunk.

Betaalmogelijkheden

Je kunt bij ComputimInternet betalen door middel van:

 • Automatische incasso: Het openstaande bedrag wordt ongeveer 7 dagen nadat je de factuur hebt ontvangen van je rekening afgeschreven.
 • Overschrijving: Je ontvangt een factuur en maakt het openstaande bedrag vervolgens zelf over op het rekeningnummer van Computim Internet.
 • iDeal: Je vindt een iDeal link bij je factuur als je bent ingelogd in Hosting Beheer
 • Mistercash: Je vindt een Mistercash link bij je factuur als je bent ingelogd in Hosting Beheer
 • Bancontact: Je vindt een Bancontact link bij je factuur als je bent ingelogd in Hosting Beheer
 • Sofort: Je vindt een Sofort link bij je factuur als je bent ingelogd in Hosting Beheer
 • Creditcard: Je vindt een Creditcard link bij je factuur als je bent ingelogd in Hosting Beheer
 • PayPal: Je vindt een Paypal link bij je factuur als je bent ingelogd in Hosting Beheer

Wanneer je een product bij Computim bestelt geef je in de laatste stap in het besteltraject aan op welke wijze je wilt betalen. Wil je naderhand je betaalwijze aanpassen? Dat kan! Je kunt je betaalmogelijkheid wijzigen in het online klantenportal Hosting Beheer. Je betaalwijze is klantgebonden. Wanneer je een nieuwe bestelling doet wordt automatisch je reeds gekozen betaalwijze ingevuld. Wanneer je je betaalwijze aanpast dan geldt dit voor al je diensten.

Uw gesprek details tot 3 maanden terug…

Volgens de wet mogen wij uw belspecificaties niet langer dan 3 maanden bewaren. Wilt u voor uw eigen administratie langer terug kunnen, dan raden wij u aan om deze specificatie elke maand automatisch naar uw email-adres te laten mailen. Dit kunt u instellen in ons portaal. Hoe dit moet? Ga naar uw “Inlog VoIP Centrale” en daar kunt u onder het kopje call raports uw gespresk  details exporteren naar excel of csv.

Hoe kan het dat mijn softphone (VoIP-telefoon) niet werkt?

Waarschijnlijk wordt het programma geblokkeerd door uw firewall of virusscanner, waardoor de registratie van uw account mislukt.

Open de volgende poorten van uw firewall:

 • SIP: 5060 / tcp
 • SIP: 5060 / udp
 • RTP: 10000 – 20000 / udp

Wanneer u een virusscanner of een personal firewall op uw computer heeft geïnstalleerd, zorg er dan voor dat het programma ‘X-Lite’ of andere software waarmee u wilt bellen niet wordt geblokkeerd.

Raadpleeg eventueel uw systeembeheerder voor het wijzigen van de firewall instellingen.

Komt u hier niet uit schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Waarom kan ik wel bellen maar niet gebeld worden?

Om te kunnen bellen over VoIP moeten er een aantal poorten op uw firewall open staan. Dit is noodzakelijk omdat anders het VoIP verkeer wordt geblokkeerd. Om er bij verbindingsproblemen zeker van te zijn dat de firewall geen inkomende gesprekken blokkeert, kunt u het beste tijdelijk de firewall uitzetten.

Er zijn verschillende soorten firewalls, meestal worden deze onderverdeeld in software-matige firewalls en hardware-matige firewalls. Het is mogelijk dat u over beide beschikt.

Software firewall

De software matige firewall (personal firewall) is een programma dat op uw pc is geïnstalleerd.

Hardware firewall

Een (WiFi-)router beschikt meestal over een firewall. Ook zijn er speciale hardware firewalls. Deze firewalls zijn op diverse manieren bereikbaar. Raadpleeg eventueel uw systeembeheerder voor het wijzigen van de firewall.

Open de volgende poorten van de firewall:

 • SIP: 5060 / tcp
 • SIP: 5060 / udp
 • RTP: 10000 – 20000 / udp

Komt u hier niet uit schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Website hosting

Notice-takedown (abuse) procedure

Heb je een klacht over de inhoud van een door ons gehoste website en geeft de beheerder van de website niet thuis? Dan kan je gebruik maken van onze Notice and Takedown procedure.

 1. Vul dit formulier in en stuur deze naar servicedesk-nl@computim.eu. Alleen zo kun je een klacht melden over materiaal of informatie welke op onze of een door ons gehoste website te vinden is.
 2. Wij zullen jouw klacht zo snel mogelijk doch uiterlijk binnen 7 werkdagen behandelen, zo nodig in overleg met een adviseur.
 3. Indien het gaat om een spoedgeval, zullen wij de klacht binnen 48 uur behandelen om verdere schade te voorkomen. Wij besluiten zelf of er sprake is van een spoedmelding.
 4. Wij nemen uitsluitend volledig en naar waarheid ingevulde klachtformulieren in behandeling.
 5. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens enkel voor het afhandelen van de klacht en bewaren jouw gegevens enkel voor duur van de afhandeling.

Vragen? Neem contact op met onze ServiceDesk.

Waar kan ik DNS records beheren?

Sinds begin 2017 is het mogelijk om zelf je DNS voor je domein(en) te beheren in het klantenpanel. Toegang tot je DNS records gaat op aanvraag.

Voor wie DNS beheer liever door ons laat verzorgen verandert er niets: dat valt onder de reguliere support. Echter, je mag het zelf beheren.

We stellen wel voorwaarden aan eigen beheer om te voorkomen dat we worden belast met ‘herstelwerk’ doordat de gebruiker onvoldoende kennis in huis heeft om de DNS zelf te beheren.


dins-records-wijzigen-computim-klantpaneel

 1. Om toegang te krijgen tot je DNS beheer: maak een ticket aan in het klantenpanel met het verzoek DNS toegang te geven
 2. Mocht je DNS van een domein gaan wijzigen: maak eerst een screenshot van de situatie zoals het is voordat de wijzigingen zijn gedaan. Mocht er wat mis gaan dan kun je dat zelf herstellen
 3. Diensten (website(s) / e-mail) kunnen uitvallen door het onjuist wijzigen van je DNS records. Het is verstandig alleen aanpassingen te doen als je vertrouwd bent met de werking van DNS of de aanpassingen laat uitvoeren door iemand die weet wat hij of zij doet
 4. In het geval de DNS records onjuist zijn aangepast, er geen screenshot is van de situatie voor wijzigen, en ons wordt gevraagd de situatie ‘te repareren’ zijn we genoodzaakt die kosten op basis van nacalculatie in rekening te brengen. Hiervoor geldt een uurtarief van € 60,00.
 5. Hulp bij invoer van DNS records, in de zin van ‘hoe doe ik…’ of ‘hoe werkt…’ is kosteloos.

Hosting beheer / Mijn account

Inloggegevens opvragen

Je inloggegevens voor het online klantenportal Hosting beheer heb je per e-mail gekregen bij je eerste bestelling. Hosting beheer is je persoonlijke portal waar je altijd je domeinregistraties en hostingpakketten kunt beheren. Tevens kun je in Hosting beheer je contactgegevens wijzigen en je SFTP- en e-mailgegevens inzien.

Wanneer je je inloggegevens voor Hosting beheer kwijt bent, kun je deze opvragen door op de link ‘Wachtwoord vergeten’’ in het inlogscherm te klikken.

inloggen-hosting-beheer

Je dient hier je gebruikersnaam (in de meeste gevallen is dit je klantnummer) en het mailadres dat bij ons als contact email adres bekend is in te vullen.

Je krijgt vervolgens een e-mail met de nieuwe inloggegevens van u omgeving.

Mocht deze optie niet werken omdat je niet over de juiste gebruikersnaam of email adres beschikt, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Wat is een domeinextensie?

Een domeinnaam is een uniek adres op het internet dat toegang kan geven tot een website. Een domeinnaam bestaat uit een naam en een extensie. Een domeinextensie is het achterste gedeelte van een domeinnaam, de letters achter de ‘punt’. Er zijn twee soorten domeinextensies:

 • Generieke domeinextensies (Top Level Domain): bijvoorbeeld .COM, .NET of .BIZ of nieuwe extensies zoals .MARKET of .TRADE
 • Land domeinextensies (country code Top Level Domain): bijvoorbeeld .NL, .BE of .EU

Domein extensies bij Computim

Je kunt bij Computim kiezen uit meer dan 500 domeinextensies. Welke domeinextensie je kiest bepaal je zelf. Wij raden je aan om de domeinextensies te kiezen voor de landen of markten waar je je op richt. Om te voorkomen dat een bepaalde variant van de door jou gekozen domeinnaam door een ander wordt geregistreerd, kun je het beste meerdere domein extensies vastleggen.

Daarnaast kun je bij Computim ook de nieuwe, generieke domeinextensies bestellen. Bekijk hiervoor ons overzicht van de nieuwe domeinextensies.

Domeinnaam registreren

Het registreren van een domeinnaam is eenvoudig bij Computim.

 1. Vul je gewenste domeinnaam in bij de domein checker en klik op ‘Check’.
 2. Je krijgt een overzicht te zien van de beschikbare domein extensies. Klik op ‘Toevoegen’ om een domeinnaam toe te voegen.
 3. Kies eventueel een extra dienst.
 4. Rond de bestelling af door je contactgegevens en de betaalwijze in te vullen.

Na de bestelling ontvang je van ons een e-mail met daarin een bevestiging van de bestelling.

Als je al klant bent van Cmoputim dan kun je ook heel eenvoudig een domeinnaam bestellen via Hosting beheer.

Waar kan ik DNS records beheren?

Sinds begin 2017 is het mogelijk om zelf je DNS voor je domein(en) te beheren in het klantenpanel. Toegang tot je DNS records gaat op aanvraag.

Voor wie DNS beheer liever door ons laat verzorgen verandert er niets: dat valt onder de reguliere support. Echter, je mag het zelf beheren.

We stellen wel voorwaarden aan eigen beheer om te voorkomen dat we worden belast met ‘herstelwerk’ doordat de gebruiker onvoldoende kennis in huis heeft om de DNS zelf te beheren.


dins-records-wijzigen-computim-klantpaneel

 1. Om toegang te krijgen tot je DNS beheer: maak een ticket aan in het klantenpanel met het verzoek DNS toegang te geven
 2. Mocht je DNS van een domein gaan wijzigen: maak eerst een screenshot van de situatie zoals het is voordat de wijzigingen zijn gedaan. Mocht er wat mis gaan dan kun je dat zelf herstellen
 3. Diensten (website(s) / e-mail) kunnen uitvallen door het onjuist wijzigen van je DNS records. Het is verstandig alleen aanpassingen te doen als je vertrouwd bent met de werking van DNS of de aanpassingen laat uitvoeren door iemand die weet wat hij of zij doet
 4. In het geval de DNS records onjuist zijn aangepast, er geen screenshot is van de situatie voor wijzigen, en ons wordt gevraagd de situatie ‘te repareren’ zijn we genoodzaakt die kosten op basis van nacalculatie in rekening te brengen. Hiervoor geldt een uurtarief van € 60,00.
 5. Hulp bij invoer van DNS records, in de zin van ‘hoe doe ik…’ of ‘hoe werkt…’ is kosteloos.

© 2018 Computim. All rights reserved.

Click Me