Wil je weten hoe Zakelijk VoIP Bellen werkt?

Wij zullen hier geregeld handleidingen plaatsen over toestellen, hosted zakelijk bellen en telefoon centrales.

Telefoonnummers binnen VoIP

Kan ik mijn eigen telefoonnummer behouden als ik overstap naar VoIP bellen?

Ja natuurlijk. Overstappen van analoge telefonie naar Voip telefonie is voor u heel eenvoudig. Wij regelen het namelijk helemaal. Wij kunnen ieder bestaand regionaal nummer verhuizen (een portering). Alle VoIP nummers kunnen worden afgeleverd op een VoIPcentrale. Daarnaast levert Computim ook nieuwe regionale nummers (netnummers, bijv. 023 voor Haarlem) en nummerblokken in heel Nederland.
Een opvallende eigenschap van VoIP telefonie is dat je op een regionaal nummer bereikbaar bent, maar een gesprek elders kunt aannemen, ook in het buitenland.

Wat voor nummers kunnen er worden aangesloten op een VoIP centrale?

Met een VoIP centrale hebt u maximale vrijheid wat betreft nummerkeuze. U kunt elk willekeurig lokaal nummer (bijvoorbeeld 023) laten aansluiten op uw VoIP centrale. En u bent daarop altijd bereikbaar, waar u ook bent. Evengoed kunt u er zelf mee bellen.

085 en 088 nummers
Een nationaal bedrijfsnummer, ofwel 085- of 088-nummer is een telefoonnummer voor bedrijven, dat niet gebonden is aan een bepaald netnummer. Een 085- of 088-nummer maakt het mogelijk om hetzelfde netnummer te gebruiken voor verschillende locaties in het land. Het is daarmee niet nodig om de geografische aanduiding in het telefoonnummer (010, 020, 070, enzovoort) te gebruiken.

0800 nummers
Een 0800 servicenummer maakt bedrijven in héél Nederland voor de beller kosteloos bereikbaar. Als eigenaar van het nummer betaalt u de gespreks-/verkeerskosten.

0900 nummers
Een 0900-nummer is een servicenummer waarmee u opbrengsten kunt genereren. De tarieven kunnen worden afgestemd op uw commercieel of communicatief doel. Dat maakt het tot een geschikt instrument voor bedrijven die iets te bieden hebben waarvoor klanten willen betalen.

Internationale nummers
Naast diverse soorten Nederlandse nummers kan Computim ook in een groot aantal andere landen nummers aanleveren. Per land kunnen ook nog aanvullende voorwaarden van toepassing zijn, bijvoorbeeld doordat de overheid van dat land eisen stelt aan de aanvrager.

kan ik een of meerdere nummers meenemen uit een ISDN aansluiting?

Ja, vraag nummerportering aan voor de nummers die je wil meenemen, de rest komt te vervallen.

Configuratie handleiding van VoIP centrales

Computim Zakeljk Bellen SIP-trunk configuratie voor Asterisk

Onderstaand geven wij een configuratie voorbeeld voor het verbinden van een Asterisk (1.8.3) PBX op een SIP-trunk van Zakeljk VoIP Bellen van Computim.
Let hierbij wel op dat dit enkel een configuratie voor de trunk is en dat overige zaken, zoals beveiliging, beheer en overige zaken door uzelf gedaan dienen te worden. Met name beveiliging en monitoring van uw PBX is enorm belangrijk om misbruik te voorkomen.
Comptuimt doet haar uiterste best om misbruik tegen te gaan en te beperken, echter dit is een middel om de schade te beperken. Wij gaan aan om door de juiste beveiliging misbruik te voorkomen.

Bij ons voorbeeld zijn wij uitgegaan van een Asterisk 1.8.3 versie. Wij raden aan om altijd de laatste (stabiele) versie te gebruiken.

Voor het configureren van de Computim Zakelijk Bellen SIP-trunk zijn aanpassingen vereist in de sip.conf en de extensions.conf.
In de sip.conf wordt de configuratie voor de SIP-trunk toegevoegd en in de extensions.conf wordt de routering van het telefoonnummer (in ons geval 085-7500099 geconfigureerd.


 sip.conf:

[general]
defaultexpirey = 3600
maxexpirey = 3600
disallow = all
allow = ulaw
allow = alaw
allow = gsm
port = 5060
context = phones
nat = no
domain = 192.168.1.15 (Lokaal IP-adres van telefooncentrale)
register =10045*201:password@hosted1.xin-tel.net (Uw inlogaccount en wachtwoord is te vinden op uw accountbrief)

[200]
type = friend
defaultuser = 200
secret = password (Vul hier een wachtwoord in)
qualify = yes
nat = no
host = dynamic
disallow = all
allow = ulaw
context = phones


[general]
static = yes
writeprotect = no
clearglobalvars = no

[phones]
exten => 200,1,Dial(SIP/200)
exten => _X.,1,Dial(SIP/${EXTEN}@zakelijkvoipcomputim)
exten => _X.,2,Hangup

[from-zakelijkvoipcomputim]
exten => 31857500099,1,Dial(SIP/200)
exten => _X.,1,Congestion()


Bovenstaande is een eenvoudige configuratie voor een SIP-trunk van Zakeijk VoIP Bellen van Computim waarbij het telefoonnummer 0857500099 (in E.164 formaat: 31857500099) wordt afgeleverd op toestel 200. Daarnaast kan toestel 200 uitgaande gesprekken opzetten over de zakelijkvoipcomputim trunk.

Configuratie handleiding van VoIP toestellen

Draytek Vigor 2760Vn VoIP Configuratie

U kunt op de Draytek Vigor 2760Vn (VoIP) modem uw telefonie instellen. Dit maakt het mogelijk om normale analoge toestellen aan te sluiten op de Zakelijke VoIP Bellen omgeving van Computim.


Stap 1 Login op de web-interface van de Vigor V2760Vn

Stap 2 Klik in de linker kolom op VoIP

Stap 3 Klik in de linker kolom op SIP Accounts

Stap 4 Klik op Index 1,2,3,4,5,6 voor instellen van u VoIP/SIP account

Stap 5 Stel de gegevens als hieronder in het voorbeeld in.

 • Profile Name : Uw account nummer uit de e-mail
 • Register via : auto
 • Domein/Realm : hosted1.xin-tel.net
 • Proxy : hosted1.xin-tel.net
 • Act as outbound proxy aanvinken
 • Display Name: Uw account nummer uit de e-mail
 • Account Number/Name : Uw account nummer uit de e-mail
 • Password: Deze heeft u per e-mail ontvangen
 • Ring Port hier stelt u in op welke poort u telefoon is aangesloten 1 of 2 of op beide moet overgaan.
 • Prefer Code : G.711MU

Stap 6 Stel de port in waarop het toestel is aangesloten bij Ring Port.

Stap 7 Klik op OK

Als het goed is ziet u nu bij Status een R van succesvol geregistreerd op de Hosted Zakelijk VoIP Bellen omgeving van Computim.

Zakelijk VoIP Bellen meest voorkomende vragen

Wat is een Computim SIP Trunk

Met een SIP Trunk van Computim heeft u een ‘los’ VoIP abonnement, waarbij u volledig gebruikt maakt van uw bestaande centrale en lijnen. Zo wordt het mogelijk om op een gemakkelijke wijze direct te profiteren van een forse kostenbesparing op uw telefoonverkeer. U kunt dus uw dure ISDN lijnen opzeggen, wat al heel veel voordeel oplevert. Diverse hardware merken zijn al gecertificeerd voor een Computim SIP Trunk.

Uw gesprek details tot 3 maanden terug…

Volgens de wet mogen wij uw belspecificaties niet langer dan 3 maanden bewaren. Wilt u voor uw eigen administratie langer terug kunnen, dan raden wij u aan om deze specificatie elke maand automatisch naar uw email-adres te laten mailen. Dit kunt u instellen in ons portaal. Hoe dit moet? Ga naar uw “Inlog VoIP Centrale” en daar kunt u onder het kopje call raports uw gespresk  details exporteren naar excel of csv.

Hoe kan het dat mijn softphone (VoIP-telefoon) niet werkt?

Waarschijnlijk wordt het programma geblokkeerd door uw firewall of virusscanner, waardoor de registratie van uw account mislukt.

Open de volgende poorten van uw firewall:

 • SIP: 5060 / tcp
 • SIP: 5060 / udp
 • RTP: 10000 – 20000 / udp

Wanneer u een virusscanner of een personal firewall op uw computer heeft geïnstalleerd, zorg er dan voor dat het programma ‘X-Lite’ of andere software waarmee u wilt bellen niet wordt geblokkeerd.

Raadpleeg eventueel uw systeembeheerder voor het wijzigen van de firewall instellingen.

Komt u hier niet uit schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Waarom kan ik wel bellen maar niet gebeld worden?

Om te kunnen bellen over VoIP moeten er een aantal poorten op uw firewall open staan. Dit is noodzakelijk omdat anders het VoIP verkeer wordt geblokkeerd. Om er bij verbindingsproblemen zeker van te zijn dat de firewall geen inkomende gesprekken blokkeert, kunt u het beste tijdelijk de firewall uitzetten.

Er zijn verschillende soorten firewalls, meestal worden deze onderverdeeld in software-matige firewalls en hardware-matige firewalls. Het is mogelijk dat u over beide beschikt.

Software firewall

De software matige firewall (personal firewall) is een programma dat op uw pc is geïnstalleerd.

Hardware firewall

Een (WiFi-)router beschikt meestal over een firewall. Ook zijn er speciale hardware firewalls. Deze firewalls zijn op diverse manieren bereikbaar. Raadpleeg eventueel uw systeembeheerder voor het wijzigen van de firewall.

Open de volgende poorten van de firewall:

 • SIP: 5060 / tcp
 • SIP: 5060 / udp
 • RTP: 10000 – 20000 / udp

Komt u hier niet uit schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Privacy & Hosted zakelijk bellen via VoIP van Computim

Hoelang worden uw gesprek details bewaard?

Volgens de wet mogen wij uw belspecificaties niet langer dan 3 maanden bewaren. Wilt u voor uw eigen administratie langer terug kunnen, dan raden wij u aan om deze specificatie elke maand automatisch naar uw email-adres te laten mailen. Dit kunt u instellen in ons portaal. Hoe dit moet? Ga naar uw “Inlog VoIP Centrale” en daar kunt u onder het kopje call raports uw gespresk  details exporteren naar excel of csv.

Administratie

Betaalmogelijkheden

Je kunt bij ComputimInternet betalen door middel van:

 • Automatische incasso: Het openstaande bedrag wordt ongeveer 7 dagen nadat je de factuur hebt ontvangen van je rekening afgeschreven.
 • Overschrijving: Je ontvangt een factuur en maakt het openstaande bedrag vervolgens zelf over op het rekeningnummer van Computim Internet.
 • iDeal: Je vindt een iDeal link bij je factuur als je bent ingelogd in Hosting Beheer
 • Mistercash: Je vindt een Mistercash link bij je factuur als je bent ingelogd in Hosting Beheer
 • Bancontact: Je vindt een Bancontact link bij je factuur als je bent ingelogd in Hosting Beheer
 • Sofort: Je vindt een Sofort link bij je factuur als je bent ingelogd in Hosting Beheer
 • Creditcard: Je vindt een Creditcard link bij je factuur als je bent ingelogd in Hosting Beheer
 • PayPal: Je vindt een Paypal link bij je factuur als je bent ingelogd in Hosting Beheer

Wanneer je een product bij Computim bestelt geef je in de laatste stap in het besteltraject aan op welke wijze je wilt betalen. Wil je naderhand je betaalwijze aanpassen? Dat kan! Je kunt je betaalmogelijkheid wijzigen in het online klantenportal Hosting Beheer. Je betaalwijze is klantgebonden. Wanneer je een nieuwe bestelling doet wordt automatisch je reeds gekozen betaalwijze ingevuld. Wanneer je je betaalwijze aanpast dan geldt dit voor al je diensten.

Waarom is automatische incasso niet direct mogelijk?

Automatische incasso is bij een eerste bestelling niet direct mogelijk omdat automatische incasso’s in sommige gevallen fraudegevoelig kunnen zijn. Daarom hebben we er voor gekozen om de eerste maand alleen te kunnen betalen met iDEAL of overschrijving.

Na je eerste betaling kun je in jouw Hosting beheer omgeving uw betaalmethode aanpassen naar automatische incasso. Bijna alle VPS en hosting aanbieders werken op deze manier.

Automatische incasso mislukt

Wanneer je betaalt via automatische incasso wordt het openstaande bedrag automatisch van je rekening afgeschreven. Dit gebeurt ongeveer 7 dagen nadat je de factuur hebt ontvangen. Mocht het onverhoopt niet lukken om het bedrag automatisch van je rekening af te schrijven, dan kan dit twee oorzaken hebben:

Onjuist rekeningnummer:

Wij verzoeken je om het juiste rekeningnummer aan ons door te geven. Dit kun je doen door contact op te nemen met onze helpdesk.

Je kunt je rekeningnummer ook zelf wijzigen via het online klantenportal Hosting beheer:

 1. Je klikt in het hoofdmenu op ‘Adres aanpassen’.
 2. Je krijgt nu een overzicht van je contactgegevens te zien.
 3. Onderaan de pagina vind je het kopje ‘Betaalmethode’.
 4. Deze staat voor jou op incasso. Hieronder vind je het bij ons bekende rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder.
 5. Het rekeningnummer en de tenaamstelling kun je vervolgens hier aanpassen. Wanneer je op ‘Aanpassen’ klikt, ontvang je van ons een e-mail met daarin een bevestigingslink.
 6. Om de aanpassing daadwerkelijk door te voeren klik je op de link. Wanneer je dit niet doet zal de opdracht na 7 dagen verlopen.

Saldo niet toereikend:

Het is ook mogelijk dat je saldo niet toereikend is het op het moment dat wij het openstaande bedrag willen innen. Wij verzoeken je om in dat geval het openstaande bedrag over te maken op het rekeningnummer van Computim.

Wanneer een automatische incasso mislukt, ontvang je van ons een e-mail. In deze e-mail wordt het openstaande bedrag vermeld, alsmede de te nemen stappen. Je kunt het openstaande bedrag overmaken op het rekeningnummer NL52 INGB 0006 8745 41 ten name van Computim, onder vermelding van het factuur- en debiteurnummer. Ook kun je gebruik maken van de iDeal.

Wat is de opzegtermijn voor mijn zakelijk VoIP bellen abonnement?

Je kan opzeggen per de eerste van de volgende maand. we hebben geen jaar- of twee jaars contracten.

Wat gebeurt er als ik mijn rekening niet op tijd betaal?

Als je niet betaalt na het ontvangen van een herinnering, wordt je nummer tijdelijk geblokkeerd. Het deblokkeren kost € 2.50 per account. 

Wij zullen tevens de vordering op dat moment uit handen geven.

© 2018 Computim. All rights reserved.

Click Me